De Wit Bouw

Verhalen

Als je na 3 jaar nog steeds ‘’bij ons’’ zegt, dan weet je dat je terug moet.

Sinds een jaar ben ik weer terug bij De Wit Drunen. In 2012 was de crisis zo hevig dat er geen nieuwbouw projecten meer waren, in deze bedrijfstak werd personeel ontslagen, waaronder ik. 14 jaar was ik werkzaam bij De Wit. Dat deed wel pijn ja. In de jaren die volgden heb ik bij meerdere bedrijven gewerkt, maar nergens voelde ik mij zo thuis als bij De Wit. Dat bleek ook wel doordat ik altijd over ‘’bij ons’’ praatte. ‘’Bij ons hebben we een eigen werkplaats’’, ‘’bij ons doen we het altijd zo’’. Toen ik van oud-collega’s hoorde dat er vacatures waren heb ik gesolliciteerd. Hier heb ik nog geen dag spijt van gehad, want er is door de nieuwe directeur een cultuuromslag doorgevoerd. Je merkt een grote betrokkenheid van Rein, maar je wordt ook vrij gelaten in de uitvoering van je werk. Dit is een heel fijne manier van werken, want we spreken elkaar aan op de dingen die goed én fout gaan. Zo worden we elke dag beter. Vorig jaar heb ik een heel mooie villa in Vught gebouwd. Daarom werk ik weer bij De Wit Drunen. Uitdaging en mooie projecten hebben we genoeg hier.

– Michel, Voorman De Wit Drunen/Breda

werken bij de wit bouw, Demy

Ik ben als werknemer echt in mijn element hier.

Vorig jaar ben ik hier gestart als werkvoorbereider, maar mijn exacte functie bij De Wit wist ik pas op mijn eerste werkdag. Hoe dit zo komt? De start van mijn carrière was namelijk best bijzonder, in mijn voorlaatste jaar van mijn bouwkunde studie ben ik gestopt en startte ik als bouwplaats hulp. De huidige eigenaar van De Wit Drunen, Rein, werkte toen bij hetzelfde bedrijf. Hij zag mijn potentie en zette mij al snel naast zich neer op kantoor. Hier heb ik 7 jaar met hem samengewerkt waarbij ik hem ondersteunde als werkvoorbereider en calculator. Na een ‘’break’’ van 3 jaar werken we weer samen. De wijze waarop wij toen samenwerkten, en hij leiding aan mij gaf, dat wilde ik weer. En kijk nu eens! Wie had ooit gedacht dat ik nu al aan zo’n groot nieuwbouw project als het V.M.C. zou werken. 25.000m2 bedrijfsruimte en 3.000m2 kantoorruimte. Echt heel gaaf om dit nu al te doen. In dit project heb ik ook taken van een projectleider gekregen. De afwisseling tussen het plannen en organiseren van het werk, het overzicht bewaren en de bijbehorende verantwoordelijk is heel mooi. Wat mij nog meer aanspreekt is het contact en de prettige manier van werken met onze klanten en onderaannemers. Dit onderscheidt ons van andere bedrijven.

– Demy, Werkvoorbereider De Wit Drunen/Breda

Het is ontzettend fijn om van je collega’s te horen dat je je werk goed doet.

Ik werk hier sinds 6 maanden als Onderhoudsmedewerker. Via een bekende kreeg ik te horen dat De Wit Drunen op zoek was naar personeel. Dat kwam goed uit want na 16 jaar stond ik open voor iets nieuws. De Wit heeft een goede naam in de markt hoorde ik al snel en gelukkig ben ik nu onderdeel van het bedrijf. 6 maanden is relatief kort maar de werksfeer is hier erg goed. Er is waardering voor je werk, en dit wordt naar je uitgesproken. Dat was ik niet gewend en dat is toch wel een grote bevestiging van mijn vakmanschap. Binnenkort start ik zelfs met rijlessen zodat ik met een tandem-asser de weg op mag, dit maakt mij nog beter inzetbaar. De mogelijkheid om trainingen, opleidingen en cursussen te volgen is hier groot. Maar veel belangrijker is de werksfeer, de mensen die buiten werken kunnen terugvallen op de collega’s van de binnendienst. Hierdoor hebben we een hecht team en dat zie je aan de leuke feestjes die we meerdere keren per jaar met elkaar hebben. Het gebeurt wel eens dat een personeelsfeestje doorgaat in het café hier in het dorp, omdat het zo gezellig is.

– Ilya, Medewerker Onderhoud De Wit Drunen/Breda

Werken-bij de wit Timmernan

We zijn als collega’s betrokken met elkaar, hierdoor vormen we en goed team.

Net als mijn collega Glenn wist ik dat ik Timmerman zou worden, mijn opa was dit ook. Zo heb ik het vak al vroeg leren kennen. Na mijn opleiding ben ik als leerling timmerman gaan werken bij een bouwbedrijf in Breda. Hier werkte Rein, de directeur van De Wit, ook. De crisis sloeg bij deze bouwer helaas ook toe. Toen de crisis over was, ben ik 3,5 jaar geleden gevraagd door Rein om bij hem te komen werken. Nu ben ik Timmerman Onderhoud. Ik vind het echt geweldig leuk werk door de afwisseling in mijn baan. Ik heb veel contact met de klant en ze zijn altijd blij als ik weer vertrek en hun probleem heb opgelost. Dit kan een kapot slot zijn, een klemmende deur of zelfs een dak-reparatie. Het fijne aan werken bij De Wit is dat wij voor elkaar klaar staan, dit zorgt voor een erg goede sfeer onderling. Komt het voor een ander beter uit om materiaal te brengen of mee te nemen dan is dat nooit een probleem. Dit wordt gestimuleerd. Zo ontstaat een goede band en loyaliteit naar elkaar. En deze is er ook tussen werknemer en werkgever, dit zie je aan de lange dienstverbanden. Maar ook aan de kansen die je worden geboden in opleidingen en doorgroei. Kort geleden werd mij gevraagd of ik intern wilde doorgroeien, dat heb ik niet gedaan. Mijn baan is gewoon nog té leuk!

– Sander, Timmerman Onderhoud De Wit Drunen/Breda

Met tegenzin naar mijn werk? Nee, nog géén dag!

De bouw heeft mij altijd al erg aangetrokken. Als kleine jongen kon al met verwondering kijken naar bouwplaatsen en het werk dat daar werd gedaan. Ik wist toen al wat ik wilde gaan doen. Na het voortgezet onderwijs ben ik als leerling timmerman bij een kleine aannemer gestart. Het vak van timmerman heb ik echt geleerd in de 6 jaar dat ik hier werkte. Het bedrijfje ging helaas failliet in de crisis. Toen ik bij De Wit Drunen een vacature zag heb ik direct gesolliciteerd. Dat was in 2015, de bouwcrisis was nog niet voorbij, maar het werk kwam weer langzaam op gang. Het was hard werken toen, maar dit werd beloond. Na 1,5 jaar kreeg ik een vast contract. Dat gaf mij heel veel vertrouwen en ik waardeerde dat enorm. De kansen die je hier krijgt zijn uniek, want ik mocht ook starten met een opleiding tot uitvoerder. Ze houden hier rekening in de planning van mijn werk dat ik een opleiding volg, dat biedt mij rust. Sinds drie maanden bén ik Uitvoerder Onderhoud bij De Wit Drunen, echt gaaf! Het is hele leuke baan waarbij je veel moet regelen en plannen. Dat vind ik echt leuk aan het werk. Je bent heel vrij in het doen van je werk, dit spreekt vertrouwen uit. De betrokkenheid van de eigenaar is bijzonder, mijn opleiding pak ik na een klein jaar onderbreking binnenkort weer op. De Wit Drunen is gewoon een goede werkgever.

– Glenn, Uitvoerder Onderhoud De Wit Drunen/Breda